Universalven

Sommersalve – myggesalve – solsalve

To gange om året laver jeg salve – en vintersalve og en sommersalve. Jeg sælger dem ikke (indtil videre) fordi jeg fik åndenød, da jeg undersøgte hvad det kræver af diverse certificeringer (utroligt der slipper så meget kemi igennem den flaskehals).

Nå men det skal jo ikke afholde mig fra at dele min salve med jer. Som I ved er jeg glad for at lave mange ting selv og især hvis det, af flere grunde giver god mening og det gør det med hudplejeprodukter. I dette tilfælde er det også fordi der bor sådan en lille skeptisk nærig type  inde i mig, som synes skønhedsindustrien spiller smart med alle deres dyre produkter til dit og dat. Der findes jo ikke en kropsdel som ikke har sit eget produkt. Og så er det bare jeg siger (med lidt jysk accent)  “den laver I ikke med mig” Jeg laver en selv og jeg bruger til det hele.

ansigtet – døgnet rundt
kroppen
make-up fjerner
barbercreme (både mig og min kæreste)
hænder og fødder
håret får også i spidserne
myggesalve
solsalve

I år har jeg udvidet sortimentet med en myggesalve, fordi myggene æder mig. Jeg har tilført et ekstra oliekompleks, som hedder “stik mig ikke”, som urtegaarden har udviklet.

Solsalve
Og derudover en solsalve med tiosol, hvis solhat og tøj ikke er nok. Jeg plejer at undgå direkte sol imellem kl. 11-14, så jeg ikke skal bruge solcreme med kemisk filter, men nogen gange er det svært at undgå. Nu har jeg min egen, som jeg kender indholdet af – foruden tiosol, der bremser UV-A og UV-B stråler.
Den er dog ikke 100% dækkende, da det kræver et kemisk filter som kun kan udvikles på et laboratorium.

I sommersalvebasen tilfører jeg også kokosolie, som beskytter mod uv – stråler, men det svarer kun til solfaktor 5.

Base
Som base bruger jeg urtegårdens morgenfruesalve. I starten købte jeg det kit de har og det vil jeg også anbefale dig at gøre, så du lige kan prøve af om salven er god til dig. Du kan også bare tage udgangspunkt i en neutral creme uden alt muligt skadeligt kemi i evt. den du allerede bruger.

Morgenfruesalve – basen består af lanolin, tidselolie, kokosolie, demineraliseret vand, benzoetinktur, morgenfrueolie og rosmarinolie.  Om sommeren putter jeg ikke rosmarinolie i. Den stimulerer bla. blodcirkulationen i huden og det er måske ikke lige det man vil stimulere om sommeren. Desuden er jeg glad for duften, men kan godt få nok af den og så synes jeg den høre vinteren til.

Olier
Morgenfrueolie er meget neutral i duften og blomsten er hudens ven nr. 1. Hvis man vil lave det hele selv, kan man også lave en olieinfusion af morgenfrue og andre blomster og bruge i fedtbasen. Den vil dog ikke blive lige så koncentreret.Til min sommersalve bruger jeg udover morgenfrueolie, e-vitamin, aloe vera, echinaforce, helioron og “stik mig ikke” oliekompleks med insektstik, også fra urtegården.

 

Opskrift:

Sommersalve:

Lad os tage udgangspunkt i en salve, creme eller lotion på 300 ml.

5 ml. morgenfrueolie 

2 ml. e-vitamin 

20 ml. aloe vera 

20 dr. echinaforce (sår, rifter, udslæt, stik osv.)

20 dr. Helioron (læs hvorfor her)

Hvis der er en duft du er vild med kan du jo købe den som olie og putte i.

 

Solsalve faktor 20:

70 ml. sommersalve

30 ml. tiosol

 

Myggesalve:

100 ml. Sommersalve

10 ml. “stik mig ikke” olie

Olien består bla. af pebermynte, teatree olie, kryddernellikeolie, citronelleolie mm)
Dufte som skræmmer dem væk.

 

Bonus hekse info:

 

Blogindlægget er ikke lavet i samarbejde med eller som reklame for Urtegårdens produkter.