Herbarium

Et herbarium er en samling af tørrede og pressede planter, som man helt tilbage til 1500-tallet har brugt til at klassificere planter videnskabeligt.

Man kan også lave et herbarium over sin have, som en hjælp til at lære den at kende og huske hvad man har. Jeg ved ikke hvordan I har det, men der er mange jeg glemmer og først husker når de kommer frem igen og navnene ryger også ud til fordel for ….ja det er sgu et godt spørgsmål. Så jeg har besluttet at jeg vil lave et herbarium eller en havehukommelse. Jeg kunne også lave det sammen med min datter  eller også er det et “når børnene flytter hjemmefra projekt”. Vi får se.

Evighedsblomster
Man kalder også tørrede og pressede blomster for evighedsblomster, som er et af mine ynglingsord og det giver god mening, for de kan holde i en evighed, hvis man passer godt på dem.
Jeg bruger også evighedsblomster til at hænge op på væggen, i buketter sammen med friske blomster og som borddekoration.

 

Sådan gør du.

Materialer:

Blomster, gerne med så mange plantedele som muligt.
Aviser
Noget tungt (fx. bøger)

How to:

Gå en tur og pluk blomster eller planter med hjem. Tag nogle chancer, man kan blive overrasket over skønheden i en bellis. Du kan vælge et område, din egen have, en park du ofte kommer i eller ukrudt på turen hjem fra fx. børnenes fritidshjem. Det kunne blive til en hel lille fortælling.

Arbejd der hvor de skal lægges i pres, så du ikke skal flytte rundt på dem men bare skal lægge de tunge bøger ovenpå. Læg planterne så udfoldet på avisen som muligt imellem avisens sider. Hvis stænglen er tyk,og saftigt, som fx. en påskelilje, skal den have ekstra opsugende papir evt. køkkenrulle, omkring sig. Hvis du har fat i de saftige blomster så som hyancinter og påskeliljer, er det klogt at skifte avisen jævnligt ellers mugner den.
Når du synes de ligger godt, lægger du de tunge bøger over så de dækker hele planten.